Artikel door: Onderwijsbeurs Noordoost

Recordaantal bezoekers op Onderwijsbeurs Noordoost

Vanwege het feit dat de datum en de tijden zijn veranderd, kent Onderwijsbeurs Noordoost een grotere opkomst dan vorig jaar. Van mbo tot universiteit, en van coaching tot studiekeuze-sessies: de beurs voorziet in alle facetten van het vervolgonderwijs in de regio Noordoost.

Datumwijziging positief ontvangen

Aanvankelijk bestond er wat scepsis rondom de wijzigingen van de dagen en tijden. Op de beurs reageerden standhouders, decanen en bezoekers echter positief. Dat de wijziging een goede zet was, bleek eens te meer uit de opkomst, die halverwege dag twee al groter was dan het totale bezoekersaantal van vorig jaar. Op vrijdag bezochten 8.426 geïnteresseerden de beurs en op zaterdag 7.005, wat een totaal maakt van 15.431 unieke bezoekers! De afgelopen jaren bleef de teller steken rond de 13.000 bezoekers.

Jongeren kiezen bewust voor de beurs

Uit rondvraag blijkt dat jongeren vooral naar de beurs komen ter oriëntatie. In een gesprek met twee bezoekers - vader en dochter - vertelde de vader dat ze gekomen waren om alvast voor te sorteren, zodat zijn dochter een goede afweging kon maken. Zij kwamen onder andere bewust voor de interessegebied voorlichting op universitair niveau.

Voor sommige leerlingen was de eerste indruk van de beurs wat overweldigend (in positieve zin) vanwege het grote aanbod. Het beursmagazine en de persoonlijke plattegrond hielpen in het vinden van de juiste stands.

Interessegebied voorlichtingen doen het goed

Onderwijsbeurs Noordoost heeft dit jaar voor het eerst een MBO Boulevard waar mbo scholen de krachten bundelden ten behoeve van de aankomende studenten. Om jongeren te helpen bij hun studiekeuze werden interessegebied voorlichtingen georganiseerd door de mbo’s, wat positief ontvangen werd door bezoekers.

Ook de interessegebied voorlichtingen op hbo en universitair niveau doen het goed. De zalen zaten vrijwel iedere sessie vol. Volgend jaar wordt dit onderdeel dus zeker ruimer opgezet.

Onderwijsbeurs Noordoost is een waardevolle toevoeging

Niet alleen voor scholen en opleidingen is het relevant om aanwezig te zijn op de beurs, voor bedrijven met een leerwerkplek - zoals Gamma/Karwei, HoutDatWerkt, de NS en Enexis -  is Onderwijsbeurs Noordoost een waardevolle toevoeging in hun marketingcampagne. Allemaal gebruiken ze de beurs om kenbaar te maken dat zij als bedrijven leerwerkplekken hebben en dat er voldoende doorgroeimogelijkheden zijn voor studenten die bij hen komen werken.

Een goed jaar

In zijn totaliteit kan dus gezegd worden dat Onderwijsbeurs Noordoost een goede editie kende! De beursvloer was goed gevuld met enthousiaste voorlichters en duizenden geïnteresseerde jongeren, ouders, decanen en mentoren. De volgende editie van Onderwijsbeurs Noordoost vindt plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober, opnieuw in de IJsselhallen Zwolle.

Geef je reactie