Opleidingscentrum Transport en Logistiek Rijssen-Holten (OT&L)

https://www.otenl.nl

Standnr: 12

MBO

Opleidingscentrum Transport en Logistiek Rijssen-Holten (OT&L)

Op de juiste weg met een opleiding bij OT&L

OT&L staat voor opleidingscentrum Transport en Logistiek en is gevestigd in Rijssen-Holten. Binnen OT&L werken alle transportbedrijven uit Rijssen-Holten samen met het ROC van Twente om jonge mensen op te leiden tot Chauffeur wegvervoer en Logistiek medewerker (BBL/mbo, niveau2). Het zijn 2 jarige opleidingen met 4 dagen werken en 1 dag school.

 

Een opleiding met BAANGARANTIE

Doordat bij OT&L het bedrijfsleven intensief samenwerkt met het onderwijs, kunnen we je tijdens je opleiding gegarandeerd een geschikte leerwerkplek bieden en na je diploma krijg je zelf een baan bij een van de OT&L lidbedrijven.

 

Chauffeur wegvervoer

Met je vrachtwagen vervoer je lading van de ene plek naar de andere binnen of buiten Nederland. Je werkt bij een transportonderneming , een eigen vervoerder of andere bedrijven die een transportafdeling hebben. Als je laad- en losgegevens hebt gekregen, bepaal je welke route het handigst is. Daarbij houd je uiteraard rekening met je rij,- en rusttijden. De lading die je vervoert bepaalt met welke vrachtwagen je rijd. Bijvoorbeeld een Bakwagen (met of zonder aanhanger), een veewagen, een koelwagen of een tankwagen.

Tijdens je opleiding krijg je 40% subsidie op je rijlessen voor rijbewijs C en 90% subsidie op je rijlessen voor C en CE.

 

Logistiek medewerker

Jij zorgt voor alles wat het magazijn in,- en uitgaat. Dat magazijn houd je met je collega’s schoon en opgeruimd. Binnenkomende goederen ontvang je en sla je op. Goederen die verzonden worden, verzamel jij en je maakt ze verzendklaar. De voorraad wordt regelmaat geïnventariseerd. Als er nieuwe goederen binnenkomen, voer je die in het voorraadsysteem in. Je werkt met moderne computerapparatuur en middelen zoals een Heftruck. Soms heb je contact met klanten via de telefoon of balie.

 

Je hoeft niet op zoek naar een leerwerkplek, dat doen wij voor jou. Lijkt je dit wat? Kom dan langs op de beurs of neem contact op met Myrthe Schippers via m.schippers@otenl.nl.

www.otenl.nl