ArtEZ Academie voor Theater en Dans, docent Theater Zwolle

ArtEZ Academie voor Theater en Dans, docent Theater Zwolle

Studenten
De opleiding Docent Theater in Zwolle leidt creatieve en innovatieve makers en docenten op, die midden in de maatschappij staan. Onze studenten zijn verhalenvertellers, de documentairemakers in theater.

De opleiding
Tijdens de opleiding ontwikkel je je handtekening, identiteit en authenticiteit in diverse laboratoriumprojecten. Tegelijkertijd word je uitgedaagd om nieuwe theatrale vormen te onderzoeken. Bij de opleiding Docent Theater Zwolle vindt theater niet alleen maar plaats op het podium, in de zwarte doos. Een theaterdocent kan met allerlei soorten mensen, op alle mogelijke plekken een theatrale ervaring creƫren. De verhalen komen uit de wijk, de stad, de directe omgeving. Verhalen die anders niet verteld worden. Tijdens de studie werk je interdisciplinair, je laat je inspireren door andere kunstvormen als fotografie, film, animatie en muziek. Onze opleiding in Zwolle is uniek omdat deze ingebed is in een kunstacademie, waarbij je regelmatig samenwerkt met studenten van de opleidingen Animation Design, Illustration Design, Comic Design en studenten van het Conservatorium.

Zwolle
Zwolle is een stad waar veel gebeurt en steeds meer gebeurt. De focus van de stad ligt op talentontwikkeling. Samen met de Zwolse Theaters werkt de opleiding onder de naam Theaterlab. Studenten hebben hierbij de mogelijkheid om deel te nemen aan masterclasses, congressen en debatten. Daarnaast worden er voorstellingen van de opleiding geprogrammeerd in de Zwolse Theaters en kunnen studenten gratis naar alle voorstellingen. Nadat je afgestudeerd bent aan de opleiding kun je in aanmerking komen voor een makerssubsidie vanuit de provincie en een tweejarige ruimte om zelf theater te maken bij Zwolse Theaters.