DECANENSESSIE: VRIJDAGOCHTEND 4 OKTOBER

Onderwijsbeurs Noordoost vindt dit jaar plaats op vrijdag en zaterdag. Hierdoor is de decanenochtend op donderdag komen te vervallen. Daarvoor in de plaats wordt op vrijdagochtend een leuke sessie voor decanen verzorgd met aansluitend een kopje koffie in de VIP ruimte op de beurs. 

Tijdstip: 10:30 tot 11:15 uur 

De studiekeuze, voor sommige een behoorlijke uitdaging en niet zomaar gemaakt. Het is belangrijk je goed te oriënteren op de gewenste richting en de weg daarnaartoe te plannen, zoals bij een echte expeditie. Daar begin je toch ook niet zonder voorbereiding aan? 
Dit jaar staat de beurs in het teken van “Expeditie Studiekeuze”. Aansluitend op dit thema vertelt Jan Fokke Oosterhof, ervaren avonturier, over zijn eigen expedities en legt hij de link naar studie- en loopbaankeuze. 

Een loopbaan als avonturier

Een studiekeuze maken… Moeilijk als je voor de grabbelton staat die leven heet en er een bal uit moet trekken. Brandweerman, beleidsmedewerker, politieagent of toch maar hovenier? Ik ben 44 en heb inmiddels mijn draai redelijk gevonden als avonturier binnen expedities. Dat ging niet vanzelf. Via een studie economie, een wereldreis en diverse eigen bedrijven werd ik expeditieleider. Een expeditie vind ik fantastisch, het is een bijzondere vorm van projectmanagement onder hoge druk, waarbij alle facetten van regulier (project)management samenkomen –marketing, sponsoring, (ijs)beren op de weg, (satelliet)communicatie, crisismanagement, planning, – en er is bijna geen ruimte voor fouten. Het eist dat je het maximale uit jezelf haalt. Dat kan alleen als je doet wat je leuk vindt, wat je gelukkig maakt. De vraag die veel studenten bezig houdt, is hoe je dat ontdekt. Waar begin je? Ik neem je mee in mijn ‘expeditie studiekeuze’ door stil te staan bij de belangrijke beslissingsmomenten in mijn loopbaan.

Aanmelden

Wil jij hier graag bij zijn? Laat het ons even weten via een mail naar: info@onderwijsbeurzen.nl
Graag tot dan!