Alles over studiekeuze

Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober staan de IJsselhallen in Zwolle volledig in het teken van Onderwijsbeurs Noordoost. Jij en duizenden andere jongeren doen tijdens hét studiekeuze-evenement inspiratie op voor de toekomst.

Op Onderwijsbeurs Noordoost vind je ruim 90 (onderwijs)instellingen uit binnen en buitenland die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste studie.

Opleidingen op mbo, hbo en universitair niveau

Onderwijsbeurs Noordoost biedt een groot overzicht van opleidingen op zowel mbo, hbo als wo niveau. Naast de vele scholen en opleidingen zijn er ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches. Zij kunnen je precies vertellen welke studie je moet volgen voor een bepaald beroep of hoe het is om na je studie binnen die branche aan het werk te gaan.

Bekijk de deelnemerslijst Gratis aanmelden

Themapleinen

THEMAPLEINEN

Om jou het beursbezoek zo makkelijk mogelijk te maken, zijn er op de beurs een aantal themapleinen, zoals het Universiteiten plein, het Techniekplein en het Internationale Plein.

Al eens gedacht aan studeren in het buitenland en benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan eens langs bij het Internationaal plein met al je vragen over studies, stages en taalreizen in het buitenland.

Domeinvoorlichting

Interessegebied voorlichting

Welke studierichting kies jij? Ben jij er al uit? Of twijfel je nog tussen bepaalde richtingen? Misschien ligt een economische studie je wel, maar wil je ook meer weten over Taal, Cultuur & Communicatie. Sluit je profielkeuze perfect aan bij de richting Techniek of Natuur & Gezondheid? Heb je al eens gedacht aan de studierichting Mens & Maatschappij?

(Oud)-studenten van verschillende universiteiten, hogescholen en mbo's vertellen in sessies van 30 minuten wat studeren binnen zo'n interessegebied nu precies inhoudt. Bekijk hier het programma.

Studiekeuzesessies

STUDIEKEUZE-SESSIES

Heb je nog geen idee welke richting je op wilt? Leer dan eerst jezelf eens wat beter kennen. Bezoek de interessante studiekeuze-sessies en raak geïnspireerd.

De sessies vinden beide dagen doorlopend plaats in verschillende lezingenzalen.

Het bijwonen van deze inspirerende sessies is gratis! Ook voor je ouders/begeleiders vinden er informatieve sessies plaats. Bekijk hier het programma.

Coaching

STUDIECOACHING

1-op-1 in gesprek met een studiekeuzecoach? Dat kan! Een professionele studiekeuzeadviseur gaat met jou 15 minuten in gesprek, waarbij jouw persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten centraal staan. Samen ga je op zoek naar een aantal sectoren of opleidingen die bij jou passen. De persoonlijke coaches luisteren echt naar je en weten je goed te adviseren.

Meld je op de beurs aan voor een gratis coachgesprek bij de ‘Aanmeldbalie Coaching’. Je ouders/begeleiders mogen uiteraard ook aanschuiven bij dit gesprek.

Persoonlijke plattegrond

PERSOONLIJKE PLATTEGROND

Print je persoonlijke plattegrond via handige iPads, die op een centrale plek op de beurs te vinden zijn. Bekijk de lijst van aanwezige onderwijsinstellingen op de iPads, zoek naar je favoriete opleidingen, geef je voorkeuren aan en je ziet direct de locaties van de voor jou interessante onderwijsinstellingen op de beursvloer.

Druk op print en je persoonlijke plattegrond komt zo uit de printer gerold!

Ga in gesprek

IN GESPREK MET STUDENTEN

Wandel rustig rond op de beurs en praat met studenten van verschillende scholen en opleidingen, zij kunnen uit eigen ervaringen vertellen hoe de studie in elkaar steekt en je een eerlijk antwoord geven op al je vragen.

Vraag bijvoorbeeld waarom ze juist voor die school en opleiding hebben gekozen of wat de verhouding is tussen theorie en praktijk. Je mag ze best het hemd van het lijf vragen, daar staan de studenten namelijk voor.