Paul Geraedts 2021-10-04
Onderwijsbeurs Noordoost: eindelijk weer fysiek contact

Na twee jaar afwezigheid kon Onderwijsbeurs Noordoost weer plaatsvinden. Het recente loslaten van de anderhalvemeterregel zorgde ervoor dat de IJsselhallen in Zwolle goed gevuld waren met enthousiaste studiekiezers, decanen, mentoren en ouders/begeleiders. Op de vrijdag 1 oktober bezochten 10.792 bezoekers de beurs. Zaterdag 2 oktober waren er 9.033 bezoekers. Het totaal aantal komt daarmee op 19.825  bezoekers. 

Onderwijsbeurs Noordoost 2019-10-08
Recordaantal bezoekers op Onderwijsbeurs Noordoost

Vanwege het feit dat de datum en de tijden zijn veranderd, kent Onderwijsbeurs Noordoost een grotere opkomst dan vorig jaar. Van mbo tot universiteit, en van coaching tot studiekeuze-sessies: de beurs voorziet in alle facetten van het vervolgonderwijs in de regio Noordoost.

Onderwijsbeurs Noordoost 2019-09-05
In zes stappen naar een succesvolle vervolgstudie

Meeloopdagen, proefstuderen, open dagen, onderwijsbeurzen: wie op zoek gaat naar een vervolgopleiding, kan zomaar verdwalen in het woud aan ‘voorlichtingsmomenten’. Waar moet je zijn, en vooral: wat kun je er ‘halen’? Oudervoorlichter Hermien Miltenburg legt uit.

Studiekeuzebeurs Noordoost 2019-08-21
‘Lichtelijk in shock’ over hoge studiekosten

Best een mooi rond bedrag: een vierjarige studie aan een hbo of universiteit kost gemiddeld ongeveer 50.000 euro, dus 12.000 euro per jaar. Maar hoe kom je als student aan 1000 euro per maand? Welk bedrag is verstandig om te lenen? En hoe kun je als ouder helpen?