Onderwijsbeurs Noordoost 2019-10-08
Recordaantal bezoekers op Onderwijsbeurs Noordoost

Vanwege het feit dat de datum en de tijden zijn veranderd, kent Onderwijsbeurs Noordoost een grotere opkomst dan vorig jaar. Van mbo tot universiteit, en van coaching tot studiekeuze-sessies: de beurs voorziet in alle facetten van het vervolgonderwijs in de regio Noordoost.

Onderwijsbeurs Noordoost 2019-09-05
In zes stappen naar een succesvolle vervolgstudie

Meeloopdagen, proefstuderen, open dagen, onderwijsbeurzen: wie op zoek gaat naar een vervolgopleiding, kan zomaar verdwalen in het woud aan ‘voorlichtingsmomenten’. Waar moet je zijn, en vooral: wat kun je er ‘halen’? Oudervoorlichter Hermien Miltenburg legt uit.

Studiekeuzebeurs Noordoost 2019-08-21
‘Lichtelijk in shock’ over hoge studiekosten

Best een mooi rond bedrag: een vierjarige studie aan een hbo of universiteit kost gemiddeld ongeveer 50.000 euro, dus 12.000 euro per jaar. Maar hoe kom je als student aan 1000 euro per maand? Welk bedrag is verstandig om te lenen? En hoe kun je als ouder helpen?

Leo van Marrewijk 2019-09-04
Pedagoog: Je kind ‘pamperen’ is een vorm van kindermishandeling

Opvoeders en docenten slaan alarm: veel jongeren kunnen niet meer met teleurstellingen omgaan. De beschuldigende vinger gaat naar ‘curlingouders’, die alle problemen voor hun kind wegbezemen en daarmee prinsen en prinsesjes creëren. Maar hoe voorkom je dat je zelf curlingouder wordt? En hoe kun je je kind dan wél helpen, bijvoorbeeld bij de studiekeuze?